sv
Playa de Amadores
Playa de Amadores

Topp 10 stränder

Gran Canaria har många fina stränder, alla fantastiska på var sitt sätt. Stadsstränder, människoskapade stränder, naturstränder och ja, till och med ökenstränder. På denna topp 10 lista finns det plats för stränder från flesta kategorier, annars är det bara att hitta sin personliga favorit.

Maspalomas

Nr. 1: Playa de Maspalomas
När Gran Canarias bästa strand skall koras, då är det svårt att inte ta med Playa de Maspalomas på Gran Canarias södra spets. Bakom den stora och breda sandstranden ligger ett ökenområde, vilket gör stranden helt unik. För barnfamiljer är området vid fyrtornet Faro de Maspalomas det bästa.

Playa de Amadores

Nr. 2: Playa de Amadores
Denna vackra strand ligger vid den ytterst populära semesterorten Puerto Rico. Stranden är konstgjord, men det gör den inte mindre imponerande för det. Den vita sanden är importerad från Karibien, och det är denna ljusa sand, som ger vattnet sina i det närmaste tropiska turkosa nyanser. Stranden är barnvänlig och har ett stort urval av restauranger, caféer och barer.

Guigui Gran Canaria

Nr. 3: Güigüi
Güigüi är den mest legendariska naturstranden på Gran Canaria. Bakom den finkorniga lavasanden reser sig mest imponerande klippor nästan rakt upp. Det krävs en vandring på ca 3 timmar för att komma fram till stranden, men till gengäld kan man ha tur och ha hela stranden för sig själv. På Güigüi är det dessutom tillåtet att ta av sig badkläderna.

Anfi del Mar

Nr. 4: Anfi del Mar
Anfi del Mar är ännu en människoskapad strand. Den helt ljusa sanden är hämtad på Bahamas, och tillsammans med det turkosa vattnet ser stranden också nästan helt tropisk ut. Stranden ligger intill den enorma timeshare-anläggningen Anfi del Mar, men är öppen för alla. Det grunda och lugna vattnet gör stranden till den mest barnvänliga på Gran Canaria, perfekt för de helt små barnen.

Las Canteras

Nr. 5: Las Canteras
Las Canteras är den största stranden i huvudstaden Las Palmas. En fantastisk stadsstrand med massor av plats, en livlig strandpromenad och så storstad bara en stenkast från stranden. En bit ut i vattnet ligger revet La Barra, som skyddar stranden mot vågor, och samtidigt är ett perfekt ställe för snorkling. En stadsstrand i internationell toppklass!

Playa de Melenara

Nr. 6: Playa de Melenara
Playa de Melenara är en mindre känd strand på Gran Canarias östkust. En stor och vacker sandstrand, som ligger intill den mindre staden Melenara. Det finns ett relativt stort urval av restauranger, caféer och barer vid stranden, men trots det är de flesta gäster från lokalområdet. Ett bra tips till en stor livlig strand utan allt för många turister.

Puerto de Mogán strand

Nr. 7: Puerto Mogan
Ännu en människoskapad strand med gyllene sand från Sahara. Stranden är formad som en halvcirkel, och ligger väl skyddad bakom fritidsmarinan och en extra pir. Bakom stranden hittar man många bra restauranger och caféer. Dessutom ligger Gran Canarias vackraste stadsdel bara ett par minuters promenad från stranden.

Playa de Sardina del Norte

Nr. 8: Playa de Sardina del Norte
Den lilla fiskarlandsbyn Sardina del Norte ligger på den nordvästliga Gran Canaria. Den mysiga lilla sandstranden är nästan ett ”hemligt tips”, eftersom stranden företrädesvis besöks av lokala invånare. Från den lugna stranden har man utsikt över byns färgglada hus, och för övrigt är byn känd för sina förträffliga fiskrestauranger.

Puerto Rico

Nr. 9: Puerto Rico
Puerto Rico är en av de mest populära semesterorterna på Gran Canaria, inte minst på grund av den stora och vackra sandstranden. Den var faktiskt en av de första människoskapade stränderna på ön, och den barnvänliga stranden ligger väl skyddad bakom marinan. Det finns många matställen att välja bland, alla möjliga vattensportaktiviteter erbjuds och man kan följa med på många olika båtturer.

Puerto de las Nieves bergen

Nr. 10: Puerto de Las Nieves
Denna topp 10 innehåller också en helt speciell stenstrand, nämligen stadsstranden i Puerto de Las Nieves. Från stranden får man vacker utsikt över vitkalkade hus och höga berg. Bakom stranden ligger flera bra restauranger med färskfångad fisk på menyn. Ett bra ställe att stanna till på utflykten i hyrbilen.