sv
  • Maspalomas

  • Maspalomas

  • Maspalomas

  • Maspalomas

  • Maspalomas

  • Maspalomas

  • Maspalomas

Maspalomas

Maspalomas kartaMaspalomas ligger väst om Playa del Inglés. De tre orterna Playa del Inglés, Meloneras och Maspalomas ligger väldigt nära varandra och bildar en stor semesterort.

Jämfört med Playa del Inglés, är Maspalomas en ganska lugn ort och ett perfekt val för barnfamiljer.

Se Apollos många hotell i Maspalomas.

Stranden i Maspalomas
Maspalomas strand är en av de bästa stränderna på Gran Canaria. Stranden är 5-6 kilometer lång och upp till 100 m bred, vilket innebär mycket plats att leka och tumla runt i den fina gyllene sanden.

De flesta barnfamiljerna uppskattar stranden söder om fyren ’Faro de Maspalomas’. Här ligger också en liten strandpromenad med restauranger och affärer. Toaletter finns här också.

Stranden i Maspalomas har ett stort populärt område för nudister. Den ligger nära Playa del Inglés.

Maspalomas hotell

Restauranger och nattliv
Det finns massor av restauranger i Maspalomas, många av dem ligger i de olika centra, till exempel det populära ’Faro II centret’.

Nattlivet är ganska lugnt i Maspalomas, men avståndet är väldigt litet till det hektiska nattlivet i Playa del Inglés.

Aktiviteter
Maspalomas erbjuder många aktiviteter för barn och vuxna. Att besöka den underbara stranden, sanddynerna och öknen är självklara aktiviteter. Det är till och med möjligt att rida kamel på sanddynerna.

Holiday World

Orten inbjuder dig till en av Gran Canarias största nöjesparker, Holiday world. Nöjesparken erbjuder vanliga nöjesfält som bergochdalbana, skytte tält, karuseller och ett 27 meter högt pariserhjul.

Den största vattenparken i Gran Canaria ligger i Maspalomas. Där finns det så många som 33 rutschbanor och flera simbassänger, med och utan vågor. Sist men inte minst, finns det också en utmanande golfbana, Maspalomas Golf. Den ligger ända ute på sanddynerna, och internationella turneringar har spelats på den.

Karta över Maspalomas