sv
Playa Melenara

Playa de Melenara

Playa de Melenara kartaPlaya de Melenara ligger intill den lilla byn Melenara på Gran Canarias östra kust. Huvudstaden Las Palmas ligger 13 km mot norr, medan den internationella flygplatsen ligger 7 km i den motsatta riktningen.

Stranden
Playa de Melenara är vacker och mycket familjevänlig strand. Den är därför mycket populär bland både lokalbefolkningen och de förhållandevis få turister som har upptäckt den.

Stranden är 350 meter lång och i genomsnitt 30 meter bred, vilket gör den till en av områdets största stränder. Den är täckt med finkornig lavasand, helt underbar att leka i för barnen. Vattnet är relativt grunt, och oftast lugnt. Vid vindar från öst kan det dock förekomma vågor, och de kan ibland bli ganska starka.

Stranden har många faciliteter som duschar, toaletter och livräddare. Det finns dock inga solsängar och parasoller. Det finns speciella faciliteter till handikappade, bland annat rullstolsbundna.

Playa de Melenara

Bakom stranden ligger en stor gratis parkeringsplats. Nära parkeringsplatsen finns ett stort område med bord och bänkar, där familjen kan njuta av sin medtagna mat. Blir barnen rastlösa, finns där även en stor och välutrustad lekplats, som de kan leka i.

Vill man hellre ha maten serverad, då finns ett stort urval av restauranger strax bakom stranden, och på strandens båda sidor. Den bästa är fisk- och skaldjursrestaurangen La Rubia, som ligger på strandens vänstra/nordliga sida.

Melenara by
Melenara är en livlig liten by, som bär prägel av att den ligger nära en populär strand.

I förhållande till sin storlek har den ganska många restauranger och caféer, i synnerhet vid stranden. Där finns även andra små butiker runt om i byn och en större supermarknad. Hotell finns det inga av, men det finns ett hostell som heter Hostal Albacar.

Playa de Melenara karta
På kartan syns Playa de Melenara strax norr om stranden Playa de Salinetas. Längre mot norr ligger Playa del hombre och Playa la Garita.