sv
  • Teror

  • Teror

  • Teror

Teror

Teror är en av de vackraste byarna på Gran Canaria. Byn karaktäriseras av den speciella koloniala stilen, med enorma dörrar, ramar, fönster och balkonger, gjorda av mörkt snidat trä.

Många av byggnaderna är så gamla som från 1500 talet, och på grund av deras arkitektoniska rikedom, utsågs hela centrala Teror till ett nationell monument 1979.

Byn är byggd runt en basilika som heter Nuestra Señor del Pino, som är dedikerad till Gran Canarias skyddshelgon, Las Virgen del Pino. Enligt legenden visade hon sig själv exakt där basilikan är byggd, den 8 september 1481. Denna dag och påföljande vecka, firas varje år i Teror.

Fiestas del Pino

Fiestas del Pino

Museet Casa Museo de los Patrones de la Virgen ligger nära basilikan. I den här byggnaden, som är från 1600 talet, kan besökare se målningar, fotografier, vapen och antika möbler, som representerar de rikas livsstil under den tiden.

Varje söndag hålls marknad i Teror. Här kan man hitta en stor mängd varor, bland annat specialiteter från Teror. Exempelvis den kryddiga korven Chorizo de Teror och godis, gjort av lokala nunnor, på traditionellt vis.

Teror är också känt för sitt mineralvatten, Agua de Teror, som man utvinner från naturliga källor, strax utanför byn.

Karta över Teror 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer