sv
Firgas

Firgas

Firgas ligger i bergslandskapet på Gran Canarias norra del, ca fem kilometer från kusten.

Firgas är även känd som Villa de Agua, eftersom just vattnet spelar en stor roll i stadens historia. Firgas är således en av de två största producenter av källvatten på Gran Canaria, och en av stadens största attraktioner är faktiskt en 400 år gammal kvarn.

Vattnets inflytande sätter också sin vackra prägel på stadens centrum. Längs gatan Paseo de Gran Canaria har man byggt ett vackert konstgjort vattenfall, som stegvis faller 30 meter. Vid sidan om vattenfallet står en lång rad färgglada bänkar, utsmyckade med motiv från de sju kanariska öarna.

Firgas

Stadens centrala torg heter San Roque och här hittar man rådhuset tillsammans med en kyrka från 1500-talet. I närheten av torget har flertalet lokala konstnärer sina butiker, varifrån de företrädesvis säljer produkter skapade av trä.

Firgas restauranger är kända för att servera kanariska maträtter, då inte minst Potaje de Berros, en vattenkrassesoppa med massor av grönsaker.

Resan till Firgas går genom ett otroligt vackert bergslandskap. De flesta kommer i hyrbilar, men det går även en buss från Las Palmas. Bussresan tar lite över en timme..

Karta över Firgas

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer