sv
Golfresa Gran Canaria

Golf på Gran Canaria

Gran Canarias golfbanor är som en dröm för golfspelare på alla nivåer. Öns sex golfbanor har alla sina unika egenskaper, och det gör golf på Gran Canaria till en fantastisk upplevelse. Var kan man annars hitta golfbanor på så kort avstånd från varandra som ligger ända ute i öknen, precis intill Atlanten, uppe i bergen och till och med mitt i stan. Du kan lugnt boka en golfresa till Gran Canaria – det blir en oförglömlig upplevelse.

Real Club de Golf de Las Palmas

Real Club de Golf de Las Palmas

Real Club de Golf de Las Palmas
Detta är inget mindre än Spaniens äldsta golfklubb, grundad 1891. Golfbanan ligger vackert belägen uppe i bergen, ca. 20 km från Las Palmas. Direkt österut ligger vulkankratern Caldera de Bandama som bidrar till den fantastiska naturupplevelsen.

Real Club de Golf de Las Palmas är en 18-håls par 71-bana. Boka plats i god tid, och var uppmärksam på att helger är reserverade till klubbens medlemmar.

Salobre Golf Resort

Salobre Golf Resort

Salobre Golf Resort
Salobre Golf Resort är två 18-hålsbanor som ligger i bergen bakom Maspalomas och Arguineguin. Intill golfbanorna ligger även 5-stjärniga Salobre Hotel Resort & Sereneity. Båda banorna kan rekommenderas, och bara utsikten är hela resan värd (särskilt på den nya banan).

  • Salobre Sur är den ursprungliga banan, även kallad Old Course. Den öppnade 1999 och har genom åren var spelplan för flera stora turningar.
  • Salobre Norte, även kallad New Course, öppnade 2008. Den är mer kuperad och anses vara den mer utmanande banan.
Maspalomas Golf

Maspalomas Golf

Maspalomas Golf
Hur många golfbanor ligger mitt ute vid en öken? Det gör Maspalomas Golf, och denna vackra golfbana är samtidigt väldigt nära Gran Canaris största semesterorter, Playa del Inglés och Maspalomas.

Maspalomas Golf har tidigare varit värd för internationella turneringar med deltagare från bland annat spanska Ballesteros. En unik golfbana nära öknen och med tropiska växter på banan.

Anfi Tauro Golf
Anfi Tauro Golf ligger i den vackra Taurodalen, inte långt från semesterorterna Puerto Rico och Playa del Cura. Konstruktionen av Anfi Tauro Golf tog mer än 10 år, men resultatet blev en vacker golfbana som bjuder på klippor, sjöar, vattenfall och en enastående natur.

Utöver 18-hålsbanan med par 72 bjuder Anfi Tauro Golf även på en utmanande par 3-bana med 9 hål.

Lopesan Meloneras Golf

Lopesan Meloneras Golf

Lopesan Meloneras Golf
Det som är speciellt med Meloneras Golf är att golfbanan ligger precis intill Atlanten. Det märks särskilt på hål 5 och 12, där bollen kommer helt intill vattnet – ibland för nära.

Som namnet antyder tillhör golfbanan hotellkedjan Lopesan, som har tre lyxhotell i den exklusiva semesterorten Meloneras. Perfekt för en lyxig golfresa.

Las Palmeras Golf
År 2006 öppnades Las Palmeras Golf som den första stadsbanan på Kanarieöarna, och en av de första stadsbanorna i hela Spanien. Banan är en 18-håls par 3-bana med längder på upp till 120 meter. De sista 9 hålen är de mest utmanande, speciellt hål 15 där greenen ligger på en ö!

Utöver par 3-banan finns även en 250 meter lång driving range i två våningar. Från golfbanan är det bara 500 meter till den populära stranden Las Canteras, och ca. 1,1 km till Plaza de Espana.