sv
  • Playa Taurito

  • Playa Taurito

  • Playa Taurito

  • Playa Taurito

  • Playa Taurito

  • Playa Taurito

Playa Taurito

Playa Taurito kartaPlaya Taurito är en liten, tyst och tämligen vacker ort på Gran Canarias sydvästkust, något som tilltalar såväl småbarnsfamiljer som par i alla åldrar.

Hotellen breder ut sig på båda sidor om den långsträckta dalen. I ortens centrum finns en stor poolanläggning och en rad sport- och fritidsanläggningar för hela familjen.

Stranden i Playa Taurito
Stranden i Playa Taurito är som många andra stränder på Gran Canaria gjorda på artificiell väg.

Lavasanden är ganska mörk och delvis blandad med småsten. Trots att stranden är väl skyddad, är den inte idealisk för små barn, på grund av ofördelaktiga vindar och undervattensströmmar.

Playa Taurito strand

Bakom stranden finns en härlig poolanläggning. De många olika bassängerna, vattenrutschbanorna och andra aktiviteter, gör det till en garanterat rolig tid för hela familjen. Inträdesavgiften är ungefär €10, inklusive solsäng.

Restauranger och nattliv
De flesta restauranger i Playa Taurito är hotellrestauranger, men det finns också några restauranger och kaféer centralt på orten.

Nattlivet i Playa Taurito är förhållandevis lugnt, men de större hotellen erbjuder kvällsunderhållning. De som önskar livligare platser, kan besöka det närliggande Puerto Rico.

Playa Taurito vattenpark

Aktiviteter
Playa Taurito erbjuder flera sport och fritidsaktiviteter för hela familjen, såsom squash, tennis, minigolf och bowling. Det finns dessutom ett dykcenter vid Playa Taurito, med lektioner och utflykter för alla dykare, oavsett erfarenhetsnivå.

Flera aktiviteter, inklusive vattensporter och båtutflykter finns på grannorten Puerto de Mogan.

Vår video från Playa Taurito

Karta över Playa Taurito