sv
Sardina del Norte strand

Sardina del Norte

Sardina del Norte kartaDen lilla fiskebyn Sardina del Norte ligger på den nordvästra delen av Gran Canaria, nära städerna Gáldar och Agaete. Den snabbaste vägen från semesterorterna på den södra kusten är motorvägen GC1 till Las Palmas och därifrån vidare till Sardina del Norte på GC2 motorvägen. En resa på drygt en timme.

Stranden
Playa De Sardina del Norte är en härlig strand omgiven av vacker natur och den färgglada fiskebyn. Stranden är ganska okänd, och är nästan ett hemligt tips.

Den 70-80 meter långa stranden är täckt med finkornig, mörk gyllene sand. Vattnet är någorlunda grunt, och är väl skyddad från vågor inne i en vik. Men om vinden kommer från väst finns det dock risk för vågor och underströmmar, men annars är Playa De Sardina del Norte en barnvänlig strand.

Sardina del Norte

Vid hamnen finns ytterligare två stränder, båda ganska små. Först kommer Playa del Muelle, som är stadens bäst skyddade strand, men till gengäld är sanden blandad med en del små och stora stenar. Lite längre bort finns stenstranden Playa el Roquete, som vissa föredrar eftersom den ligger helt avskilt.

Viken vid Sardina Del Norte är en av de bästa platserna att dyka i på Gran Canaria. Det är möjligt att komma in i vattnet från en stentrappa i hamnen och dykdjupet är relativt grunt, vilket gör att även mindre erfarna dykare kan vara med. Siktbarheten är utmärkt och det samma är djurlivet i havet och på havsbotten.

Sardina del Norte Gran Canaria

Byn Sardina del Norte
Sardina Del Nortes historia går långt tillbaka, och det påstås att Christopher Columbus är en del av den. Det sägs att han fick rodret på sitt skepp La Pinta reparerat i stadens lilla hamn i augusti 1492.

Under de senaste decennierna har fiskebyn Sardina Del Norte utvecklats till en fin och färgstark stad. Generellt är husen i gott skick, vilket beror på att vissa rika familjer antingen bor eller har ett helghus i Sardina del Norte. Särskilt de högt placerade husen med utsikt över havet.

Sardina del Norte stad

Men fiskebåtarna finns fortfarande här, och det samma är de bra restaurangerna. Här serveras nyfångad fisk och andra regionala rätter från Gran Canaria – dessutom till rimliga priser. Prova till exempel Restaurante La Cueva, som har bord med fin utsikt ut över bukten.

Karta över Sardina del Norte
Stranden Playa De Sardina Del Norte syns mitt på kartan. Uppe i det vänstra hörnet syns stenstranden Playa el Roquete. Som kan ses på kartan sträcker sig staden ganska långt in i landet, men det är området vid stranden som är mest intressant. Ca 5-6 km mot söder ligger en annan trevlig stad, Puerto de las Nieves.