sv
  • Puerto de Mogán

  • Puerto de Mogán

  • Puerto de Mogán

  • Puerto de Mogán

  • Puerto de Mogán

Puerto de Mogán

Puerto de Mogan kartaPuerto de Mogán, vid sydvästra kusten, är förmodligen den mest pittoreska semesterorten på Gran Canaria.

Orten är dels en fiskeby, småbåtshamn och dels en semesterort av det exklusivare slaget. De låga husen ger en charmig bykänsla, som kompletteras av vackra trädgårdar som sprudlar av bougainvillea, palmer, hibiskus och andra färgglada växter.

Stora delar av hamnen och shoppingområdet består av gågator, vilket gör området tyst och lugnt att strosa i. En vacker kanal rinner genom orten vilket ger Puerto de Mogán aningar av Venedig.

Hotellen håller till övervägande del en relativt hög standard. Det gäller även fyrstjärniga Hotel Cordial Mogan Playa, som ligger bara 300 meter från både stranden och centrum. Hotellet får otroligt bra recensioner från gästerna.

Puerto de Mogán

Stranden i Puerto Mogán
Puerto Mogán har en vacker strand som ligger precis framför byn. Det är ingen tillfällighet, den 250 meter långa stranden är nämligen konstgjord, och anlagd med absolut finaste sand från Sahara.

Stranden ligger väl skyddad med fritidsbåthamnen på den ena sidan och en pir på den andra sidan. Vågor och underströmmar är därmed mycket sällsynta, vilket gör stranden barnvänlig. På stranden erbjuds olika typer av vattensportaktiviteter, allt från klassiska trampbåtar till snabba jetskis.

Bakom stranden sträcker sig en fin strandpromenad med restauranger och caféer.

Puerto de Mogán strand

Puerto de Mogán strand

Restauranger och nattliv
I Puerto de Mogán finns många restauranger, speciellt kring hamnområdet. Många restauranger serverar nyfångad fisk från orten.

Orten är perfekt för dem som önskar lugna och rofyllda kvällar. Man kan dock finna ett fåtal barer samt ett diskotek.

Puerto de Mogán hamn

Aktiviteter
En av de största attraktionerna i Puerto de Mogán är en gul ubåt, vilken erbjuder besökarna resor till undervattensvärlden.

Ortens djuphavsfiskebåtar erbjuder fisketurer med tonfisk och svärdfiskfångst. Om du inte är fiskeintresserad, finns det möjlighet att åka på delfinspaning eller ta en färjetur till Puerto Rico och Arguineguin.

På fredagar hålls en mycket populär marknad, som lockar till sig turister från hela ön.

Vår video från Puerto de Mogán

Puerto de Mogán karta
Kartan visar den södra delen av Puerto de Mogán med stranden, hamnen och den vackra gamla staden. Om du flyttar kartan något åt ​​norr kan du se resten av den avlånga semesterstaden, inklusive stadens köpcentrum Plaza Mogan Shopping Center.