sv
  • Patalavaca

  • Playa de Patalavaca

  • Playa de Aquamarina

  • Patalavaca

Patalavaca

Patalavaca kartaPatalavaca ligger strax norr om Arguineguin på Gran Canarias sydkust, men de två orterna har med tiden vuxit ihop till en.

Patalavaca är en liten och ganska lugn ort. De flesta hotellen i Patalavaca är tre eller fyrstjärniga, och det finns ett gott utbud av restauranger.

Anfi del Mar, ett norskt, lyxigt och imponerande timeshare komplex, som ligger nära Patalavaca. Det har över 800 lägenheter med en privat småbåtshamn, köpcentrum och aktivitetscentrum.

Stränder i Patalavaca
Patalavaca har sina egna små stränder, men det finns två andra bra alternativ till dem .

Man kan antingen åka till huvudstranden i Arguineguin, eller gå 10 minuter utefter strandpromenaden till stranden Anfi del Mar. Den vita stranden är täckt med den allra finaste sanden, direktimporterad från Bahamas. Stranden är mycket långgrund, perfekt för barn och är utan tvekan en av de bästa stränderna i Gran Canaria.

Playa de Aquamarina

Restauranger och nattliv
I förhållande till Patalavacas storlek, är utbudet av restauranger ganska imponerande. Det finns dessutom ännu fler restauranger på gångavstånd, i Arguineguin.

Nattlivet är väldigt lugnt i Patalavaca. Det finns några barer och lite underhållning vid några av hotellen. Vill man ha livligare nattliv, finns det i Puerto Rico, ungefär 10 minuter med taxi från Patalavaca.

Aktiviteter 
Från grannorten Arguineguin, går det båtar till Puerto Rico. Därifrån går de vidare till den underbara orten Puerto de Mogan.

Den största marknaden i Gran Canaria hålls varje tisdagsmorgon i grannorten Arguineguin.

Karta över Patalavaca
Patalavaca syns mitt på kartan, men byn har vuxit ihop med Arguineguin i sydöst. Uppe på kartans vänstra hörn ligger stranden Anfi del Mar, som av många anses vara en av de finaste stränderna på Gran Canaria.