sv
  • Playa del Inglés

  • Playa del Inglés

  • Playa del Inglés

  • Playa del Inglés

Playa del Inglés

Playa del Inglés kartaPlaya del Inglés är den allra största och mest besökta semesterorten på Gran Canaria. I Europa finns det bara ett fåtal orter som är större än Playa del Inglés.

Orten har allt. En gigantisk strand med ett alldeles eget exklusivt ökenområde, en golfbana, fem stora köpcentra, många restauranger och det vildaste nattlivet i hela Gran Canaria.

Det finns hotell i alla möjliga storlekar och kvaliteter. Ett riktig bra och prisvärt hotell är det familjevänliga hotell Bull Escorial & Spa som erbjuder all inclusive, härligt poolområde, wellness-avdelning och kort promenad till stranden.

Playa del Ingles

Stranden i Playa del Inglés
Stranden i Playa del Inglés är milslång och har len gyllene sand. Den börjar i söder och fortsätter sedan åt väster, hela vägen till fyren i Maspalomas.

Vattnet är inte särskilt långgrunt, och passar därför inte till de yngsta i familjen. Massor av vattenaktiviteter erbjuds, däribland vattenskidor, bananbåtar, jet skidåkning och skärmflygning.

På södra delen av stranden finns i den berömda Maspalomas öknens imponerande sanddyner. Vilken också är populär bland naturister.

Playa del Inglés strand

Restauranger och nattliv
I Playa del Inglés finns det otaliga restauranger. De flesta är belägna i de fem största centrumen. Yumbo Centre är troligen det största av dem, med det största utbudet av restauranger.

Nattlivet är mycket livligt i Kabash centret och det intilliggande Metro Centre. Dessa centra är fulla av barer, diskotek och nattklubbar.

Maspalomas

Aktiviteter
Det finns många aktiviteter för hela familjen i Playa del Inglés, bland annat nöjes arkader, minigolf, tennis, sportdykning, fallskärmshoppning och gokart.

En annan mycket populär aktivitet i Playa del Inglés är att rida runt sanddynerna i Maspalomas på kamel.

I Maspalomas finns Gran Canarias största vattenpark, Aqualand Maspalomas. Den erbjuder ett dussintal vattenrutschbanor, simbassänger och vågmaskiner, allt för att förnöja både barn och vuxna, hela dagen.

Karta över Playa del Inglés