sv
  • San Agustin

  • San Agustin

  • Playa de San Agustin

  • Playa de San Agustin

  • Playa de las Burras

  • San Agustin

  • San Agustin

San Agustin

San Agustin kartaSemesterorten San Agustin ligger på Gran Canarias södra kust, några kilometer öster om Playa del Inglés och ca 20 – 25 minuters bilresa från flygplatsen.

San Agustin är Gran Canarias äldsta semesterort, men trots det har lyckligtvis aldrig vuxit sig riktigt stor. Staden hör till bland finare semesterorter, och här hittar man många bra hotell. Ett av de bästa är Gloria Palace San Agustin, som ligger nära både centrum och stranden.

San Agustin är samtidigt en av sydkustens frodigaste städer, där i synnerhet palmer, hibiskusar och trillingblomman sätter sin gröna prägel på stadsbilden.

Stränder i San Agustin
San Agustin har två stränder, nämligen Playa de San Agustin och Playa de las Burras. Båda har mörk, finkornig lavasand och massor av plats för olika lekar och bollspel. Det är relativt grunt, men då och då förekommer ganska stora vågor. Det är naturligtvis möjligt att hyra solsängar och parasoller, men det mesta av stränderna är bara sand och åter sand.

San Agustin strand

Det erbjuds olika vattensportaktiviteter på stränderna, och på den sydliga stranden hittar man en windsurfingskola. Bakom stränderna sträcker sig en skön strandpromenad bort till Playa del Inglés och därifrån vidare till öknen i Maspalomas.

Restauranger och nattliv
Många av restaurangerna i San Agustin ligger i shoppingcentret, men det finns också en del, i synnerhet mindre restauranger längs gatorna runt om i staden.

Nattlivet är ganska lugnt i San Agustin, medan det är helt hektiskt i grannstaden Playa del Inglés, som bara är en kort taxiresa bort.

San Agustin jeton

Aktiviteter och sevärdheter
San Agustin är utmärkt utgångspunkt för många av Gran Canarias bästa aktiviteter för barnfamiljer. Palmitos Park, Aqualand, Holiday World och Sioux City ligger alla mindre än 15 kilometers bilresa från San Agustin. Läs mer om dessa aktiviteter här.

Om vi talar om att skämma bort sig själv, då har Hotel Gloria Palace en av Europas största spaavdelningar med thalassoterapi. Spaområdet är öppet för alla, så medan resten av familjen kör gokart på närliggande Gran Karting Club, kan mor njuta livet med massage och 34-36 grader varmt havsvatten.

Karta över San Agustin
På kartan kan man tydligt se hur stora stränderna i San Agustin är. Tittar man på kartan mot sydväst, kommer Gran Canarias största semesterort Playa del Inglés, och längre mot söder ligger den imponerande öknen vid Maspalomas. En trevlig vandrartur, men kom ihåg solkräm och rikliga mängder med vatten