sv
  • Playa del Cura

  • Playa del Cura

  • Playa del Cura

  • Playa del Cura

  • Playa del Cura

  • Playa del Cura

Playa del Cura

Playa del Cura kartaPlaya del Cura ligger på Gran Canarias varma och solrika sydkust. Avståndet till den mycket större semesterorten, Puerto Rico, är bara några få kilometer.

Playa del Cura är en avslappnad och harmonisk liten semesterort. Förutom sandstranden, är lilla centrumet mitt i byn samlingspunkten för alla. Här finns en supermarknad, ett par turistbutiker samt några barer, caféer och restauranger.

Apollo: Prisvärda vinterresor - de bästa hotellerbjudandena.

Playa del Cura

Stranden i Playa del Cura
Playa del Cura har en 300 meter lång strand, belägen framför byns hotell.  Strandens östra halva har finkornig lavasand. Här kan man hyra solsängar och parasoller, och här finns även duschar så att man kan skölja av havsvattnet från kroppen.

Stranden ligger förhållandevis oskyddad, vilket gör att under dagar med vind från söder och sydväst kan det förekomma vågor och underströmmar i vattnet. Normalt håller en livräddare dock ett öga på badgästerna.

Playa del Cura strand

Restauranger och nattliv
Bortsett från hotellrestauranger, så ligger flesta matställen i byns lilla centrum. Urvalet är fint för en veckas semester, men annars är det inte långt till restaurangerna i Puerto Rico.

Nattlivet är förhållandevis ganska lugnt, men det ligger ett par barer i centrumet, där man kan njuta av en drink efter kvällsmaten. Skall det vara livligare, då ligger Puerto Ricos många barer och diskotek ganska nära.

Playa del Cura

Sevärdheter och aktiviteter
Det finns inga sevärdheter och aktiviteter av betydelse i själva Playa del Cura. Det finns dock rikliga möjligheter för utflykter till närliggande byar som Puerto Rico eller Puerto Mogan.

Längre österut ligger några av Gran Canarias största attraktioner, så som Palmitos Park och Aqualand. Dem går det direktbussar till från semesterorten Puerto Rico.

Vår video från Playa del Cura

Kart över Playa del Cura
Playa del Curas centrum ligger vid rondellen, som kan ses på kartan. Här ligger byns centrum, busshållplatsen och vägen ner till strandhotellen. Stranden som syns nere till höger på kartan är den härliga sandstranden Playa de Tauro.