sv
  • Puerto Rico

  • Puerto Rico

  • Puerto Rico

  • Puerto Rico

  • Puerto Rico

Puerto Rico

Puerto Rico kartaPuerto Rico är den näst största och soligaste semesterorten Gran Canaria erbjuder. Det är inte överraskande att den är mycket omtyckt bland solälskande turister från Skandinavien.

Från början var detta en liten fiskeby, men på grund av det underbara klimatet, har man under 1970-talet byggt flera hotell. Bebyggelsen spred sig senare upp i bergen, och idag finns det ett stort urval av hotell i Puerto Rico.

Apollo har resor till 14 hotell i Puerto Rico. Vi rekommenderar Marina Bay View med utsikt över hamnen i Puerto Rico.

Stränder i Puerto Rico
De konstgjorda stränderna i Puerto Rico är ungefär 350 meter långa och består av gyllengul sand. Stränderna har många solstolar, men det finns ställen där man kan ligga på handduk. Den mycket barnvänliga stranden har relativt grunda vatten.

Puerto Rico strand

Från den intilliggande hamnen i Puerto Rico finns det möjlighet att hyra vattenskidor, skärmflygning, motorbåtar och mycket mer.

Vid den närliggande viken i Playa de Amadores, kan man hitta en mindre semesterort. Playa de Amadores har en fantastisk, pudervit strand med lockande turkost vatten. Utmed kusten till Playa de Amadores finns det en underbar gångväg, som tar ungefär 25 minuter att gå.

Restauranger och nattliv
Puerto Rico har otaliga restauranger, som ligger framförallt på tre ställen; de två köpcentra Puerto Rico och Europe Center, och nere vid stranden.

Nattlivet är livligt med ett stort utbud av barer och diskotek, de flesta ligger omkring ortens centrum.

Angry Birds Activity Park

Aktiviteter
Från Puerto Ricos hamn kan man chartra en fiskebåt för djuphavsfiske. Den huvudsakliga fiskesäsongen varar från maj till september. Då fiskas det många olika sorters marlin, svärdfisk, hajar och tonfisk.

Det går regelbundet många färjor till Puerto de Mogan och Arguineguin. Rutten längs Gran Canarias kust är intressant, och det är definitivt värt att spendera en dag på den idylliska semesterorten Puerto de Mogan.

Om man vill prova på något annorlunda, kan man spendera en oförglömlig dag på Atlanten, ombord på en av Europas största katamaraner, som går från hamnen i Puerto Rico.

I Puerto Rico, finns Angry Birds Park för barnen, och i centrala Puerto Rico finns ett fint område med lekparker, karuseller och mycket mer.

Karta över Puerto Rico