sv
Amadores

Playa de Amadores

Amadores kartaPlaya de Amadores är en av de nyaste och snabbast växande orterna på Gran Canaria. Anläggningen ligger vid viken intill Puerto Rico. Avståndet mellan områdena är 5-10 minuter med taxi eller 20-25 minuter till fots.

De flesta hotell i Playa de Amadores ligger vackert belägna på sluttningarna med fantastisk utsikt över stranden och Atlanten.

Här ligger även områdets bästa hotell, nämligen Gloria Palace Royal Hotel. Hotellet har en enastående utsikt, liksom det finns separat barnpool, barnklubb, spabad och gratis trådlöst Internet på hela hotellet.

Playa de Amadores

Playa de Amadores

Stranden i Playa de Amadores
Playa de Amadores har en magnifik 500 meter lång blåflaggad strand. Stranden är konstgjord med vit sand från Karibien och ganska grunt turkost vatten.

Den massiva vågbrytarna ger ett kraftfullt skydd från Atlantens dyningar och vågor, vilket gör detta till en utmärkt strand för simmare och barn.

Det är möjligt att hyra trampbåtar, medan i stort sett alla andra vattensportaktiviteter kan provas i Puerto Rico. Det är för övrigt förbjudet att spela boll och lyssna på radio på stranden i Playa de Amadores.

Amadores strand

Restauranger och nattliv
Det finns ett stort utbud av restauranger, caféer och barer i närheten av stranden och i de två köpcentra.

Playa de Amadores har väldigt lugnt kvälls- och nattliv, men det betydligt livligare Puerto Rico ligger inte långt borta.

Amadores Gran Canaria

Attraktioner och aktiviteter
Playa de Amadores bjuder i sig själv inte på några nämnvärda attraktioner. Det är dock inte långt till Puerto Rico, där det finns aktiviteter för både barn och vuxna. För barnfamiljer kan en tur i Angry Birds parken rekommenderas medan de vuxna antagligen är mer intresserade av en båttur till den vackra byn Puerto Mogán.

I Puerto Ricos tre stora gallerior kan man spendera både många timmar och pengar på shopping, även om det faktiskt är ganska långt mellan märkesvarubutikerna. I Playa de Amadores ligger det ett mindre antal turistbutiker nere vid stranden.

Vår video från Playa de Amadores

Karta över Playa de Amadores
Kartan är centrerad kring den vackra stranden. Som det syns på kartan, är det förhållandevis gott avstånd mellan stora familjehotellen i Playa de Amadores. På kartans högra sida syns utkanten av Puerto Rico, var hotellen ligger mycket nära varandra.